Λύνουμε προβλήματα όπως σελίδες που λείπουν από το index, λάθη σε sitemaps, τοξικά backlinks, προβλήματα με Core Web Vitals, λάθη στο Schema markup.

 

Τα λάθη στο Search Console επηρεάζουν το traffic καθώς οι σελίδες δεν εμφανίζονται πια στο ευρετήριο και έχουν επιπτώσεις στο ad quality score (κόστος).

 

Google Search Console

 

Συχνά λάθη που βγάζει το Google Search Console

 

Pages not indexed

Σελίδες που δεν έγιναν αποδεκτές στο index και μπορεί να ανέρχονται σε εκατοντάδες ή πολλές χιλιάδες, αναλόγως το μέγεθος του site και το εύρος των προβλημάτων. Για παράδειγμα, ένας πελάτης στη Γαλλία ζήτησε βοήθεια γιατί η κονσόλα έβγαζε λάθη σε 240,000 pages που δεν εμφανίζονταν στη Google. Με ένα γρήγορο υπολογισμό μπορεί κανείς να υποθέσει πόσο traffic έχανε και πόσο χώρο άφηνε στους ανταγωνιστές με την απουσία του. Η ακόλουθη εικόνα δείχνει λάθη σε μόνο μία κατηγορία που αριθμεί 143.000 σελίδες εκτός ευρετηρίου.

Discovered not indexed

 

Ένα παρόμοιο πρόβλημα είναι οι σελίδες που διαβάζονται από τη Google αλλά δεν καταχωρούνται γιατί έχουν προβλήματα (δεν πληρούν ποιοτικά κριτήρια). Μπορεί να ανέρχονται σε εκατοντάδες ή χιλιάδες.

Crawled - currently not indexed

 

Sitemaps που λείπουν ή εμφανίζουν προβλήματα

Όταν λείπει το sitemap είναι εύκολο να ανέβει, όμως όταν παρουσιάζει πρόβλημα ανάγνωσης αυτό σημαίνει ότι έχει σφάλματα στον κώδικα και η ανάγνωση σταματάει στη γραμμή του σφάλματος ακόμη κι αν ακολουθούν χιλιάδες σελίδες. Το sitemap δε θα διαβαστεί κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα σε sites με βάθος και σε ηλεκτρονικα καταστήματα.

 

Αργή ταχύτητα σε κινητά: Core Web Vitals

Core Web Vitals λάθη

 

Το LCP σημειώνει το χρόνο φόρτωσης του περιεχομένου της σελίδας πριν φορτωθούν scripts που δε θα δει ο επισκέπτης. Οι αργές σελίδες δεν πρόκειται να πάρουν traffic καθώς η Google τις πετά εκτός ευρετηρίου. Η ακόλουθη εικόνα δείχνει 2.000 σελίδες που δεν πληρούν τα κριτήρια ταχύτητας. Τα προβλήματα ταχύτητας μπορούν να λυθούν με την υπηρεσία αύξησης ταχύτητας ιστοσελίδας.

Largest Contentful Paint λάθη

 

Λάθη με Schema markup: Breadcrumbs, Reviews, Product markup

Μπορεί να πετάξει προϊόντα εκτός ευρετηρίου και ακόμη να δώσει Google penalty. Τα λάθη στο Schema markup μπορούν να διορθωθούν με την υπηρεσία διόρθωση Schema markup.

Schema markup λάθη

 

λάθη review markup

 

Spam backlinks

Μπορεί να βγάλει Google penalty. Τα spam ή τοξικά backlinks πρέπει να φύγουν από το link profile. Επικοινωνήστε για περισσότερες λεπτομέρειες.