Πως να αυξήσεις το Traffic της σελίδας σου

Είναι τα στατιστικά της σελίδας σου σαν σκόρπια διαδήλωση μικρού κόμματος; Ζηλεύεις τα στατιστικά άλλων blogs; Μιλάω για αύξηση επισκεπτών, πελατών και πωλήσεων. Θα αναφερθώ σε μια σειρά τακτικών που μπορούν να αυξήσουν το traffic και κάνουν τη σελίδα σου πολυσύχναστη.

Στη συνέχεια θα βρεις δοκιμασμένες στρατηγικές για SEO και μάρκετινγκ στα social media κοινωνικών μέσων που θα αυξήσουν το traffic. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τα πλεονεκτήματα του να κάνεις keyword research (ανάλυση λέξεων-κλειδιών) και δείξω πως να συνδυάσεις καλό περιεχόμενο με το SEO.

Γιατί έχει σημασία το website traffic;

To traffic είναι η ψυχή κάθε ιστοσελίδας και επιχείρισης. Οι πιθανότητες για περισσότερους πελάτες και πωλήσεις αυξάνονται με τον αριθμό των επισκέψεων δραματικά. Επιπλέον, τo traffic ενισχύει την παρουσία της επιχείρισης στο διαδίκτυο και διευκολύνει την ανακάλυψή της από πιθανούς πελάτες. Η ποσότητα traffic είναι ζωτικής σημασίας, όμως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά εξίσου κρίσιμα. Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά γι’αυτό που προσφέρεις θα πρέπει τόσο να βρίσκουν… αλλά και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σου.

Ποιες είναι οι πηγές traffic

Υπάρχουν τρεις κύριες πηγές: η οργανική, άμεση (direct) και παραπομπές (referrals). To οργανικό traffic έρχεται από τις μηχανές αναζήτησης όταν οι χρήστες βρίσκουν την ιστοσελίδα μέσω σχετικών ερωτημάτων αναζήτησης (keywords). To άμεση traffic δημιουργείται όταν οι χρήστες πληκτρολογούν τη διεύθυνση URL τησ ιστοσελίδας σας απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής τους (browser). To traffic μέσω παραπομπών (referrals) αναφέρεται σε επισκέψεις που φτάνουν στον ιστοσελίδα μέσω συνδέσμων σε άλλες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών για την αύξηση organic traffic

Οι καλύτερες μέθοδοι για την αύξηση organic traffic είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών και το SEO. Βρες τα κλειδιά που είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν πρώτα από όλα τα άτομα που στοχεύεις. Μπορείς να βρείς τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά και τις μηνιαίες αναζητήσεις με τη χρήση εργαλείων όπως το SEMrush και Google Αds. Μόλις καταλήξεις σε μια λίστα κλειδιών, βάλε τις με προσοχή μέσα στο κείμενο, τις μετα-περιγραφές, τις επικεφαλίδες και τις διευθύνσεις (URLs). Οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν το υψηλής ποιότητας, φιλικό προς το χρήστη, περιεχόμενο, οπότε είναι σημαντικό να βρες την ισορροπία και να αποφύγεις τη στοίβαξη των λέξεων-κλειδιών.

Τεχνικές βελτίωσης για πιο αποτελεσματική προβολή

Εκτός από την έρευνα λέξεων-κλειδιών, οι τεχνικές βελτίωσης θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την προβολή του ιστότοπου στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Ξεκίνησε με βελτιώσεις στους τίτλους των σελίδων και τις μετα-περιγραφές, με τρόπο που να αποτυπώνεται με ακρίβεια το περιεχόμενο και να περιλαμβάνουν σχετικές λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποίησε επικεφαλίδες (H1, H2 κ.λπ.) για να δομήσεις το περιεχόμενο και να διευκολύνεις την κατανόησή του από τις μηχανές. Ενσωμάτωσε εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους που δίνουν πρόσθετη αξία και νόημα στους αναγνώστες. Τέλος, διόρθωσε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού συμπιέζοντας εικόνες, μικραίνοντας τον κώδικα και αξιοποιώντας την προσωρινή μνήμητου προγράμματος περιήγησης (browser caching) .

Στρατηγικές εκτός σελίδας για την αύξηση της δύναμης της ιστοσελίδας

Η βελτίωση εκτός σελίδας επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δύναμης και αξιοπιστίας της ιστοσελίδας με τη βοήθεια εξωτερικών παραγόντων. Μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές είναι η δημιουργία συνδέσμων (backlinks). Βρες ευκαιρίες να αποκτήσεις καλής ποιότητας backlinks από αξιόπιστους ιστότοπους στον κλάδο σου. Το blogging, η δημιουργία περιεχομένου με δυνατότητα κοινής χρήσης και η συμμετοχή σε φόρουμ που σχετίζονται με τον κλάδο μπορούν να βοηθήσουν. Επιπλέον, η συμμετοχή στο influencer marketing και η συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις μπορεί να πολλαπλασιάσει τα μεγέθη της προσέγγισης και να φέρει στοχευμένους επισκέπτες.

Η δύναμη του μάρκετινγκ στη δημιουργία traffic

Το Content marketing είναι μια ισχυρή στρατηγική για την αύξηση του traffic και την καθιέρωση της σελίδας σε ηγετική θέση στον κλάδο. Ανέβασε υψηλής ποιότητας, ενημερωτικό και ελκυστικό περιεχόμενο που έχει απήχηση στο κοινό που στοχεύεις. Φτιάξε ένα ημερολόγιο δημοσίευσης περιεχομένου για να δείξεις συνέπεια και ποικιλία στα είδη περιεχομένου. Ενσωμάτωσε λέξεις-κλειδιά με φυσικό τρόπο στο περιεχόμενο για να αυξήσεις την προβολή του στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Προώθησε το περιεχόμενό μέσω κοινωνικών μέσων, email newsletters και blogging για να προσεγγίσεις ευρύτερο κοινό και να αυξήσεις το traffic.

Χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση ιστοσελίδων

Τα social media είναι από τα πιο κρίσιμα εργαλεία για την αύξηση του traffic. Φτιάξε ενδιαφέροντα προφίλ στα social media όπου το κοινό σου είναι πιο ενεργό. Δημοσίευε τακτικά ελκυστικό περιεχόμενο με backlinks στη σελίδα σου. Χρησιμοποίησε επαγγελματικές και συναρπαστικές εικόνες, ενδιαφέρουσες περιγραφές και hashtags για να αυξήσεις το κοινό σου. Αλληλεπίδρασε με το κοινό σου αφήνοντας σχόλια, μοίρασε περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από άλλους και πρόσφερε δώρα ή τρέξε διαγωνισμούς. Αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες διαφήμισης στα social media για να αυξήσεις ακόμη περισσότερο το traffic.

Επιλογές διαφήμισης που αυξάνουν τους επισκέπτες

Παρόλο που το traffic από τα social media και άλλες πηγές είναι πολύτιμο, η πληρωμένη διαφήμιση μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την προβολή της σελίδας. Σιγουρέψου ότι οι διαφημίσεις προβάλλονται στα σωστά άτομα, στοχεύοντας συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και όρους αναζήτησης με πλατφόρμες όπως Google (Google Ads) και Facebook Ads. Φτιάξε ελκυστικές διαφημίσεις με εντυπωσιακή γλώσσα και εικόνες για να τραβήξεις κλικ. Παρακολούθησε στενά τις διαφημίσεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το διαφημιστικό σου budget.

Μέτρηση και ανάλυση website traffic

Η μέτρηση και η ανάλυση του traffic είναι απαραίτητη για την προσέλκυση επισκεπτών. Κράτα όλες τις σημαντικές μετρήσεις, δηλαδή αριθμό επισκεπτών, προβολών σελίδας, ποσοστό εγκατάλειψης (bounce rate) και conversion rate με εργαλείο όπως το Google Analytics. Ανάλυσε αυτές τις πληροφορίες για να μάθεις περισσότερα για τις συνήθειες των επισκεπτών, να ανακαλύψεις τα σημεία που χρειάζονται δουλειά και να βελτιώσεις τις τακτικές σου. Χρησιμοποίησε παραμέτρους UTM ή tracking links για να παρακολουθείς συγκεκριμένους στόχους και την αποτελεσματικότητα διαφόρων πηγών traffic και καμπάνιες.

Καθορισμός λεπτομερούς σχεδίου δημιουργίας traffic


Η αύξηση του traffic απαιτεί μια στρατηγική που ενσωματώνει διάφορες τεχνικές. Μπορείς να φτιάξεις μια ισχυρή στρατηγική αύξησης traffic μαθαίνοντας πόσες είναι οι πηγές traffic, ερευνώντας λέξεις-κλειδιά, βελτιώνοντας το περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας social media και content marketing, τις επιλογές πληρωμένης διαφήμισης και παρακολουθώντας την πρόοδό. Για να προσελκύσεις επισκέπτες, χρειάζεται σχετικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο, ποιότητα και συνέπεια.

Image by vector4stock on Freepik

Φτιάξε μια αειθαλή επιχείρηση που κόβει χρήμα

Ο John Crestani θα σε πάρει από το χέρι και θα σε κάνει super affiliate marketer