Ερωτήματα

Contents

Ερωτήματα

Όλες οι εργασίες ταχύτητας εκτελούνται εσωτερικά στην Projectweb και αποκλειστικά από εμένα (Θόδωρος). Δεν προσφέρω επιμόρφωση / επεξήγηση ή εκτέλεση εργασιών over-the-shoulder ούτε μέσω Skype, Zoom,Teamviewer.

Δουλεύω με σελίδες που τρέχουν ένα λογικό αριθμό plugins (όχι περισσότερα από 20 plugins για απλή παρουσία, όχι περισσότερα από 40 για σελίδες Woocommerce).

Όχι, και να γιατί:

  • Sucuri και BitNinja: πάρα πολλοί περιορισμοί και πολύ αργές υπηρεσίες, αποκλεισμοί IP πάνω στον server, χρονικά όρια, τείχη προστασίας, captchas, κ.λπ.
  • Google Cloud (πολύ περίπλοκο για την εκτέλεση απλούστατων εργασιών). Προτείνω να έχεις full control panel, ούτε καν managed WP hosting.
  • Godaddy (απελπιστικά αργή υπηρεσία DNS).
  • Hostgator/Hostinger (προβλήματα σύνδεσης server και database).
  • Amazon Servers, AWS (οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ αργοί).

OXI. Το δίκτυο διαφημίσεων Ezoic (Ezoic Ads) δε συμμορφώνεται με τα σύγχρονα πρότυπα σελίδας και δημιουργεί δυσανάλογα πολλά προβλήματα Web Vitals.

Πρέπει να ανοίξεις ένα support ticket και να παραπονεθείς στο Ezoic, που σκοτώνει την ταχύτητα της σελίδας σου).

Η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει τις εργασίες γενικής επιτάχυνσης που συνήθως καλύπτουν πολλούς τύπους σελίδων, αρχικές σελίδες, σελίδες με προϊόντα και blog posts.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πάντα ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα λόγω περιεχομένου (βαρέως τύπου σελίδες, κυρίως λόγω εικόνων και scripts) που ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερη δουλειά (συμφωνούμε για το τι πρέπει να γίνει με αυτές σε δεύτερη φάση όταν η γενική επιτάχυνση έχει παραγάγει τα πρώτα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας με το Woocommerce και είναι εξάλλου απαραίτητο για να τρέχει το κατάστημα.

Ναι, αν το κρίνεις απαραίτητο και με επιπλέον χρέωση, γιατί τέτοιες αλλαγές δεν περιλαμβάνονται στις εργασίες ταχύτητας.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί εύκολα να διατηρήσει την ταχύτητα καθώς και οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας χωρίς τεχνικές δεξιότητες, ακόμη και παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Εάν δεν πειράξεις τη λύση caching που θα εγκαταστήσω, δε μεταφέρεις αλλού τον server, και δεν υπερφορτώσεις τις σελίδες με plugins, δεν θα χρειαστεί καμία συντήρηση.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου οι ομάδα στο γραφείο του ιδιοκτήτη εγκατέστησε plugins που ήρθαν σε διένεξη (έσπασαν τη λύση ταχύτητας που είχα εγκαταστήσει ή εγκατέστησαν από πάνω Cloudflare με τα ίδια αποτελέσματα.

Εάν, και μόνο όταν, με καλέσεις να διορθώσω σπασμένα πράγματα θα σε χρεώσω, ΑΛΛΑ αυτή η μέθοδος είναι τόσο μελετημένη που δεν σπάει από μόνη της, δεν χρειάζεται συντήρηση και μπορεί να τρέξει για πολλούς μήνες ανέγγιχτη.

Φυσικά, οι σύγχρονοι servers είναι εξαιρετικές συσκευές, χρειάζονται μόνο λίγες καλές ρυθμίσεις και πετάνε.

Η υπηρεσία Cloudflare είναι εξαιρετικά προβληματική και αν δεν έχεις πολύ σοβαρό λόγο να την κρατήσεις, θα συνιστούσα να την κατεβάσουμε γιατί χαλάει την ταχύτητα και δεν προσφέρει καμία προστασία.

Μπορώ να ετοιμάσω οδηγίες, κυρίως με τις ρυθμίσεις που δε θα πρέπει να πειράξει ο προγραμματιστής σου.

Το να δώσω προχωρημένες τεχνικές οδηγίες δεν το βλέπω χρήσιμο γιατί οι προγραμματιστές έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν μπορούν να εκτελέσουν τεχνικές ταχύτητας ή να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται. Μόνο ένας προγραμματιστής αποδείχθηκε το "λαμπρό αστέρι", πανέξυπνος και δεν ήταν καν Έλληνας.

Το πιο σημαντικό σημείο θα ήταν να μην κατεβάσει ο προγραμματιστής το σύστημα caching και να μην υπερφορτώσει την εγκατάσταση με άχρηστα plugins.

Το multi-site επωφελείται από τις εργασίες γενικής επιτάχυνσης. Για το WP multi-site σου η  πολλαπλών τοποθεσιών WP, η γενική επιτάχυνση είναι αρκετή ως πρώτο βήμα.

Συνήθως, τα WP multi-sites στηρίζονται από μία μόνο βάση δεδομένων. Αυτό το γεγονός μειώνει τις ώρες εργασίας, καθώς θα πρέπει να επιταχύνω μόνο μία βάση δεδομένων αντί για μια πολλές.

Ναι, με επιπλέον χρέωση.

Ως προς το AMP, υπάρχουν πολλά ζητήματα. 1. Το πιο σημαντικό, δεν μπορείτε να φτιάξεις την ταχύτητα όπως θα έκανες σε ένα τυπικό WP site και, 2. το AMP δεν επιτρέπει βασικές λειτουργίες JS καθώς έχει περιορισμούς στα μεγέθη αρχείων. Η μετάβαση στο AMP δεν ήταν καλά μελετημένη, και η κοινότητα δεν ήταν έτοιμη για αυτό το ανώριμο χαρακτηριστικό που χαλάει την ταχύτητα σε σύγχρονους servers.

Πώς μπήκε ο κώδικας AMP; Μέσω plugins ή custom coding;

Καμμία.

Εάν θέλεις να κάνεις αλλαγές στην εμφάνιση ή στο layout, τις προσφέρω με κόστος 50 ευρώ / ώρα.

Η αρχική κατάσταση της ιστοσελίδας θα καταγραφεί και θα τραβηχτεί πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας (backup) ή θα συγκριθεί με το online αντίγραφο ασφαλείας στο αρχειακό ιστότοπο. web.archive.org).

Δεν είμαι ιδιοφυΐα, μακάρι να ήμουν.

Είμαι κάποιος που έχει δουλέψει πολύ σκληρά και έχει τελειοποιήσει μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο.

Εφαρμόζω τη μέθοδο μου μόνο σε ιστοσελίδες WP και HTML, Shopify επειδή δε λειτουργεί με άλλα scrips, π.χ. Joomla, Drupal και τα παρόμοια.

Λυπάμαι, δε γίνεται αυτό. Δεν επιτρέπεται επικοινωνία μέσω άμεσων μηνυμάτων (Skype, Whatsapp, SMS, Slack κ.λπ.).

Η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων απαιτεί να βρίσκομαι πίσω από μια οθόνη, και στις περισσότερες περιπτώσεις επίμονων πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, να βομβαρδίζομαι με άσχετες ερωτήσεις είτε από έναν είτε από μια ολόκληρη ομάδα ατόμων (ενίοτε κάνοντας αλληλεπικαλυπτόμενες, ανόητες και συγκεχυμένες, ακόμη ακόμη και άσχετες και αγενείς ερωτήσεις). Δεν έχει κανένα νόημα. Πάντοτε απαντώ σε λογικά ερωτήματα, σε λογικές ώρες και αριθμούς.

Όταν λείπει ο σεβασμός προς τον εξωτερικό συνεργάτη δεν προσφέρονται και τέτοιες "διευκολύνσεις" και μάλιστα χωρίς αμοιβή.

Εάν χρειάζεσαι τα άμεσα μηνύματα, θα πρέπει τουλάχιστον να με πληρώσεις για το χρόνο μου. Συμφωνείς;

Βλέπεις; γι'αυτό και είναι κακή ιδέα.

Συνεπώς, δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, καθώς υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο κατάλληλοι για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου χωρίς αχρείαστες υπερβάσεις από κανένα μέρος.

Μπορώ να σου πω ποια plugins ΔΕΝ χρησιμοποιώ:

  • WP-Rocket: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες, γίνεται αναίτια μεγάλη συζήτηση για τις δυνατότητές του, βγάζει προβλήματα όταν ομαδοποιεί τα JS κ.ά.
  • Autooptimize: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες.
  • W3 Total Cache: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες.
  • LiteSpeed Cache: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες. πολλά προβλήματα.
  • WP-Optimize: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες με βαριές σελίδες.
  • WP Super Cache: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες.
  • WP Fastest Cache: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες.
  • Speed Optimizer by Siteground: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες. Είναι ντροπή.
  • NitroPack: Δεν είναι αρκετά ισχυρό, δεν μπορεί να προσφέρει 90+ ταχύτητες σε βαριές σελίδες. πολλά προβλήματα, πολύ ακριβό.
  • 10Web Booster: Δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά, μου φαίνεται πολύ ακριβό.

 

Δεν κάνω τόσο ριζικές αλλαγές όπως ανακατασκευή θέματος ή ανακατασκευή σελίδας επειδή απαιτούν πολύ χρόνο, έχουν αντίκτυπο στην επιχείριση και αυξάνουν το κόστος του έργου.

Ορισμένες σελίδες χρειάζονται ανακατασκευή αλλά αυτό θα αποφασιστεί από κοινού εάν πέσω σε τοίχο (σπάνιο).

Η προσέγγισή μου είναι να εργαστώ με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα χωρίς αλλαγές.

Speed Results

speed_2024 by Core Web Vitals